17 Şubat 2012 Cuma

Dün Akşam Ne Seyrettim?

Tv seyretmeyi hiiç sevmiyorum; ama dün gece bir değişiklik yapıp gözlerimden uyku seli aksa da oturdum ve Kuzey Güney'in hemen ardından başlayan Orhan Kemal'in eseri 72. KOĞUŞ'u seyrettim.

Film, geçen senelerde vizyona girdiğinde seyretmek istemiştim ama nasip olmamıştı, başından yakalayınca da oturdum kaldım tv. karşısında... (İyi ki tv.de seyretmişim çünkü tecavüz ve hamam sahneleri kesilmişti. Onları hiç kaldıramazdım)

Yer yer hüzünlendim, yer yer dondum kaldım, yer yer de ağladım bu acımasız öyküyü seyrederken. Ara sıra beni kendime getirense; bipp sesleri ve sansürden duyduğum rahatsızlıktı çünkü filmin nerdeyse yarısı bu şekilde sansürlendi .

"Hayat dediğin alçak bir kapı. Öyle ki geçmek için eğilmek gerekir. İnsan gibi insan olan eğilmez. Vurur kazmayı kapıya yıkıp geçer. Lakin beş parmağın beşi bir değil. Kimine sürünmek bile dokunmaz, hayatın imtihan kapılarından geçsin yeter."



Filmi tavsiye eder miyim?

Kolay etkilenen ve hassas bir yapınız varsa hayır... Yine de açlığın insanı hayvandan farksız bir hale dönüştüreceğine ve kimilerinin de iki ayaklı da olsa hayvandan bir farkı olmadığına dair bir öykü isterseniz işte filmi burada...

6 yorum:

Blogcu Sultan dedi ki...

o filmim fragmanlarından gördüğüm kadarı ile hülya avşara tecavüz sahnesi var herhalde o yüzden bana itici geldi izlemek istemedim

Pamuk Sekerim dedi ki...

Evet, tv.de yayınlanırken o sahneleri kesmişlerdi. Böylece hem ahlaken hem de moralman çöküntüye uğramadık, yoksa ben de seyredemezdim.

Unknown dedi ki...

biz de eşimle sadece 5 dakika kadar izleyebildik o koğuşta ekmek için kavga sahnelerini... eşim sağolsun artık böyle şeyleri izleyemiyorum diyip kapattı. gerçekten 5 dakikada bunaldım, ruhum daraldı resmen. iyi ki izlememişim :)

Pamuk Sekerim dedi ki...

@BeBeKo'cum,

Çok şanslısın, sağolsun benim eşim böyle sahneleri seyredemediğimi söylediğimde hem gözlerimi hem burnumu kapatıyor eliyle:))

Kanal değiştirmek yerine gözlerimi kapamasını anlasam da burnumu kapatmasının hikmetini çözemedim daha:))

Malesef ben de böyle şeyler yerine Yalan Dünyaaaaaaaaa'yı seyretmeyi tercih ediyorum çünkü ne gönlüm ne ruhum bunları kaldırabiliyor:)

Unknown dedi ki...

evet evet biz en iyisi Yalan Dünya'yı izleyelim :)

Pamuk Sekerim dedi ki...

@Bebeko,

Yalan Dünya Foreveeer :)