3 Şubat 2012 Cuma

Hurmacı geldi hanımmmm :)

En sevdiğim yemişlerden biridir, hurma. Hele ki yaş hurma... Kutsal topraklara kimin gideceğini haber alsam hemen ton ton yaş hurma sipariş edesim geliyor.. Tabi bu düşüncenin gelmesiyle gitmesi de bir oluyor:))

Benim aksime, yakınımdaki çoğu insan hurma yemekte zorlanıyor, sadece kutsal olduğunu düşündükleri için kendilerini zorlayarak hurma yiyenlere ya da hurmaya sadece Ramazan sofralarında yer verenlere bile şahit oldum. Açıkçası ben hurmanın  meyvesine, yemişine, kurusuna, yaşına, tatlısına, kısacası her türlü haline bayılıyorum; ancak hurma yemekten zorlananlar için birkaç bilgi paylaşayım istedim.

"Hurma dalını kendine doğru silkele ki, üzerine taze olgun hurma dökülsün. Ye, iç. Gözün aydın olsun!" (Meryem Suresi,25-26)

Hz.Meryem tek başına, aç susuz bir halde doğumunu gerçekleştirdikten hemen sonra Allahu teala, yanı başındaki kuru hurma ağacını tazelendirerek Hz. Meryem'i hurma ile lütuflandırmıştı. Geçen haftalarda okuduğum ve blogumda da bahsettiğim Hz. Meryem: Cennet Kadınlarının Hanımefendisi adlı kitapta hurmanın en faydalı besin olduğu yazıyordu. Eğer hurmadan daha faydalı, daha yararlı bir besin olsaydı Allahu Teala onu doğumunu tek başına gerçekleştiren, aç, susuz olan Hz. Meryem'e gönderirdi; ancak daha yararlı bir şey yoktu ki Allah, Hz. Meryem'i hurma ile doyurdu.


Çocukken en sevdiğin ilahilerden birinin de "Bir Hurma Kütüğü" olduğunu söylemiş miydim? :) Tamam tamammm, içiniz dışınız hurma oldu ama ben çok seviyorum, napiiimm :))

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba :) bende hurmacıyım...bir oturuşta kase dolusu hurma bitirebilirim...:)