3 Şubat 2012 Cuma

Sevgililer Günü Alternatif Hediye Önerileri


Siz de benim gibi sevgilinize en güzelini sunmak, onu mutlu etmek istiyorsanız; ama bu konuda karar veremiyor ve fazla da seçenek bulamıyorsanız"Şubat ayı, dert ayıdır" sizin için de… Hele bir de sevgili eşiniz, Sevgililer Günü'nden birkaç gün sonra doğup işin içine doğumgünü hediyesi bulma işkencesi de eklenmişse…

14 Şubat 2012 Sevgililer Günü, kapımızı dank!! diye çalmadan, aklıma gelen bazı fikirleri sizlerle paylaşacağım. Değişik fikirleri olan arkadaşlar da aklındaki önerileri paylaşırsa belki işimiz daha da kolaylaşır. Ne dersiniz? :)
1. İsme Özel Gömlekler:
Özel gömlekçilerde yaptırabileceğiniz ya da internetten  de kolayca siparişini verebileceğiniz ve benim favorim olan hediye bu, aslında. Bu özel günde benim yardımıma koşamama sebebi ise nişan bohçamda fazlasıyla yer almasından. Eşime sanki mağazanın sahibiymişçesine aynı ürünleri sunmak/hediye etmek istemiyorum; ama daha önce böyle bir hediye almayan ve 900-300 TL'yi gözden çıkaranlar için en mükemmel hediye.. Gömlek yakası, cebi, kollarında yer alan nakıştan harf ve yakanın iç kısmındaki yazacağınız aşk notu ile sevgilinizi kolaylıkla mutlu edebilirsiniz.
2. Kol Düğmesi:
Yine internetten kişiye özel birçok kol düğmesi modeli bulabilirsiniz, kolaylıkla. İster sizin ve sevgilinizin baş harfleriyle, ister onun isim soy ismine özel bir halde isterseniz de en sevdiğiniz anın/fotoğrafın baskısıyla... Böylece her an yanı başında olacak, hediyenizi kullandıkça hiç aklından çıkmayacaksınız.. Bunun için gözden 70- 500 TL aralığında bir tutarı gözden çıkarmalısınız, sanırım.
3. İsme Özel Çoraplar:
Sevgilinize çorap hediye etmek çook da romantik bir hediye olmamasına rağmen onun ismine işlenmiş çorap ve özel kutusu, bu işi tamamen tersine çeviriyor değil mi? Fiyatı birazcık tuzlu olmasa eşime ve ailemdeki tüm erkeklere (babama, abilerime ve yeğenlerime) bu özel çoraplardan almak isterdim; ama bir defaya mahsus, bütçeniz de el veriyorsa, eşinize güzel bir sürpriz yapabilirsiniz.

4. Kurs Hediye Etmek:
Şu sıralar aklıma enn çok yatan ama pek de cesaret edemediğim bir hediye. Dans, müzik, yemek, kurabiye.... Ne kursu olursa olsun, birlikte vakit geçirip eğlenebileceğiniz bir kursa onu ve kendinizi yazdırmak da bence ince düşünülmüş bir hediye olacaktır. Benim cesaret edememe sebebim ise; iş saatlerimizin yoğunluğundan kursa kaçırabilme ihtimalinin olması. Bir de hediyelerinizi birbirinize sunduğunuz sırada hediyenizin o anda kendini gösterememesi ve sönük kalması da düsündürücü tabi... Halbuki kurstaki eğlenceli saatlerden sonra belki de eşinizin aldığı en güzel hediye olacak, bu. Şimdi internette kolayca bulunan fırsat çeklerinin herhangi birinden 2 kişilik kurs kuponu alarak bu işi karlı bir şekilde kotarabilirsiniz de:) Benden söylemesi..
5. Canvas Tablolar/ Birlikte Boyama Yapmak:

Bunu Sevgili Bebeko'nun blogunda gördüğümden beri aklımda... Şayet sanata veya resime, boyamaya yatkın, bunlarla ilgili bir eşiniz, sevgiliniz varsa canvas tablolar da çok güzel bir alternatif... Onun mutlu hallerini seyrederek ve birlikte geçireceğiniz eğlenceli zamanın tadını çıkararak kolayca mutlu olabilir, karşısınızdakini de bir o kadar kolay mutlu edebilirsiniz.

Detaylı bilgilere, tabloyu nereden bulacağınıza buradan ulaşabilirsiniz: http://bebeko-elc.blogspot.com/

6. Sürprizlerle Dolu Bir Gün:
Eşinizin, güne opücüklerle gözünü açması ve güzel bir kahvaltı sofrası ile devam etmesi (kalpten omletler, sosisli milföyler, patatesli yumurta).., gün içerisinde sizden uzakta, isteyken cebinden çıkan aşk notları. Daha önceden hazırladığınız biiirrrrrrr sürü aşk dolu sms'i cep telefonuna bombardıman yapmanız, eve girecekken kapı önünde kendisi adına yazılmış bir zarf ve içinden çıkan aşk mektubunu bulması... Aslında gününüzü nasıl geçireceğiniz tamamen sizin kalbinizden ve aklınızdan geçenlere kalmış. Mutluluğu bol, fiyatı da ucuz bir hediye alternatifi.. Düşünülebilir:)
7. Klasik ama kurtarıcı: Bonnnyfood:)
Eşiniz işteyken onun adına göndereceğiniz güzel mi güzel bir bonnyfood veya meyve sepeti... Bunun eksisi; eşiniz çok ince bir yapıya sahip değilse bonnyfood'u iş arkadaşlarıyla yemeyi tercih edecek ve siz sipariş ederken ağzınızın sularının aktığıyla kalacaksınız:) Hiçbir erkek işyerinden elinde bir yiyecek saksısıyla eve gelmeyi göze alamıyor malesef:) Artısı ise; eşinizi hiç beklemediği bir anda mutlu etmek ve iş arkadaşlarının yanında onore etmek olacaktır. Erkekler, böyle şeyleri belli etmek istemeseler de böyle şeylerin onların da hoşuna gideceğini herkes bilir herhalde:))

Sakın ha, bunca yazıyı okuyup da "Amaaannn..." demeyin. Belki eşiniz de sizin için bir şeyler düşünüyor ama vakit/nakit bulamıyor, işi taşfırın erkekliği'ne vuruyor. İşte bu sevgi gösterileriniz onun kalbine dokunarak onu yumuşatacak. Belki de eşinizin aklından size jest yapmak geçmiyor bile. Sizin aşk dolu süprizleriniz onun beyninde kıvılcımlar yakacak ve size bumerang gibi dönecek. Ben verdikçe aldığınıza inananlardanım. Denemeye değer, öyle değil mi?

Sizin de fikirlerinizi bekliyorum. Ben hala karar vermiş değilim malesef :(

6 yorum:

Unknown dedi ki...

İnternet siparişlerinden birazcık yanmış biri olarak, gördüğümü alma taraftarıyım bu sefer. Çünkü hep bir gecikme ve iptal söz konusu oluyor özellikle sevgililer günü yoğunluğu nedeniyle.
diğer seçenek denenebilir neden olmasın? belki kotarırız ;)

Blogcu Sultan dedi ki...

bebeko ya katılıyorum internet üzerinde verilen siparişte sorun olabilir zamanında gelmeyebilir ama gözünle görerek elinle dokunularak aldığın zaman bence daha iyi olur.Hemide işini riske atmış olmazsın.

Pamuk Sekerim dedi ki...

@BeBeKo,

Birazcııkk mı?:)) Ben senin yerinde olsaydım blogumda hemen bir konu açmış ve geciken/yanlış gelen e-siparişlerimden bahsediyor olurdum. Halbuki sen çok daha olgun karşılıyorsun:) Yine de markafoni vb. e-ticaret sitelerinden değil de markaların kendi sitelerinden alışveriş yapılırsa sorun yaşanmayacağına inanıyorum, ben:)Gezmeye vaktim olmadığı bir zamanda, Söz mendillerimden, nişan şekerlerime kadar hepsini internetten sipariş verdim ve hiiç sorun yaşamadım, umarım yaşamam da:)

Peki senin fikirlerin neler?

Pamuk Sekerim dedi ki...

@bakımlı anneler,
Kesinlikle haklısın canım:) Gezerek görerek aldığında e-siparişlere göre çok daha az sorun yaşarsın; ama bunun için de vakit gerekiyor:)
Benim pek fazla vaktim olmadığı için bu tarz şeyleri netten halletmeye çalışıyorum; ama yine de gezip görerek almak istiyorum diyorsan bunları mağazalarda da kolayca bulabilirsin. İstanbul'daysan Galleria'daki gömlekçi(mağazanın adını unuttum:)) veya Vakko'lar isme özel gömlekler, trikolar yapıyor mesela... Eminim daha birçok yer, çeyiz dükkanları da yapıyordur.

Senin sevgililer günü için fikirlerin var mı peki? :)

Hale dedi ki...

Canım ne kadar güzel öneriler bunlar, eşin çok şanslı, benimde aklımda 1 hediye var eşime bakalım halledebilecek miyim:)

Pamuk Sekerim dedi ki...

@Hale,

Önerini bizimle de paylaşır mısın? Belki bizim için de yararlı olur ve şimdiden kolay gelsin diyorum, umarım halledersin:)